Sayın Adnan Oktar'ın 10 Mayıs 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 10 Mayıs 2017

 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile telefonda görüştü. Theresa May, cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlar hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu ve ikili ilişkileri her alanda ileriye taşımanın öneminin konuşulduğu söylendi.)

İngiliz derin devletinin azgın, delice atakları devam ediyor. Ben Theresa May için demiyorum da. O yüzden Tayyip Hocamı lider olarak korumak çok önemli Türk Milleti için. Hatta Türki devletler, İslam alemi için de önemli. Parti, herkes istediği partiyi seçsin ama şahsını ısrarla ve kararlılıkla korumak lazım.

 

(Bundan yaklaşık dört yıl önce, Suriye’deki savaştan kaçanları taşıyan bir göçmen teknesinin Akdeniz’de su aldığı için yardım çağrısı yaptığı ancak İtalya ile Malta’nın saatlerce yardıma gitmeyerek göçmenleri ölüme terk ettiği ortaya çıktı. Tekneden sahil güvenliği arayan Suriyeli bir doktor; “Burada üç yüz kişiyiz. Yüz kadar çocuk, yüz kadın var. Tekne batıyor, lütfen acele edin” çağrısında bulunmuş. Ancak İtalyan yetkili; “Malta’yı arayın. Orası size çok daha yakın” deyip, yüzüne kapamış. Malta’yı aramışlar. Orası da; “Asıl İtalya size yakın. Orayı geri arayın” demiş. Saatlerce süren bir dizi telefonun sonucunda gemiye beş saat sonra bir yardım gönderdikleri için, 60’ı çocuk, 268 kişi hayatını kaybetmiş.)

İşte çok büyük bir zulüm. Çok çok büyük bir zulüm. İngiliz derin devleti oralarda hakim. Yani oradaki o kararların alınmasında İngiliz derin devletinin etkili olduğu açık, anlaşılıyor. Çünkü normal İtalyanlar dindardırlar. Öyle bir şey yapmazlar. Her yeri kaplamış adamlar. Çok çok dikkatli olmak lazım. Onun için ben diyorum Tayyip Hoca’ya çok esaslı destek verelim diye. Tehlike büyük.

 

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 için diğer partilerle ortak aday mesajı verdi. Meclisteki makamında gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, 2019 için; “Diğer partilerle konuşacağız. Yüzde 49 sadece bizim gibi davranarak aday belirleme sürecine girersek yanlış olur.” CHP lideri bu açıklamasıyla Ekmeleddin İhsanoğlu benzeri bir modelle 2019’a hazırlanacağını açıklamış oldu. İlk görüşmeyi Saadet Partisi’yle yapmayı düşünen Kılıçdaroğlu’nun ardından Akşener’le görüşeceği söyleniyor.)

Tayyip Hoca gerçekten iyi delikanlı. Onlar bir türlü anlamadılar bunu. Kardeşim bakın İngiliz derin devletinin muhasarası var. Gladyo devam ediyor. Kaldırdılar falan diyorlar ama gladyo devam ediyor. NATO kullandı gladyoyu, P2 mason locasını. Bakın, adamlar buraya adamlarını gönderiyorlar. Çok büyük olaylar var. O yüzden Tayyip Hoca’nın mücadele şekli mükemmel. Kararlılığı da mükemmel. Öyle bir lider de kolay kolay da bulamazlar. Onu görevden almak değil bilakis takviye edip, teşvik edip, yardımcı olup, görevde kalmasını sağlamaları lazım. Tayyip Hoca Osmanlı delikanlı, kabadayı, yiğit delikanlı. Ondan başka da kimse dayanamazdı zaten. Bakın AK Partili falan değilim ben. AK Parti’yle falan hiç alakam yok açıkça söyleyeyim. Şahsını mutlaka desteklemeleri gerekir. Yani şu an olabilecek en iyi lider tipi o. Gayet iyi, Anadolu delikanlısı, mazlum, kendi halinde. Azmi iyi, kararlılığı da iyi, çalışkanlığı da iyi. İmanı, şevki de güzel görünüyor. Sakın ha, bilakis CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu gitsin, konuşsun, anlaşsın Tayyip Hoca’yla. Bütün gücüyle destek versinler. AK Parti olayından çıktı olay. AK Parti’ye alakası yok. AK Parti’yi düşünmesinler AK Parti olarak. Şahsı olarak düşünsünler. Hakikaten yetenekli yani. Ben Mehdiyet devrinin de cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Yani çok yetenekli, bayağı çalışkan. Ne gerek? Hazır böyle birisi varken daha ne istiyorsun? Tayyip Hoca’nın iyi yönü; izzeti nefsine çok düşkün, gururlu ve inatçıdır ve kabadayıdır. Bu çok iyi bunlar. Bu yönüyle biz onu görevde tutalım. Hizmet versin. Türkiye’yi bu badireden geçirir o. 2023’leri falan hepsini geçirtir. Gayet de güzel olur. Yani ne gerek var? Kendi evladımız varken, ona sahip çıkmak varken niye iş çıkartalım?

 

(Irak Başbakanı Haydar El İbadi, PKK’nın Kerkük kent merkezinde örgüt paçavrası ve Öcalan posterlerini asmasıyla ilgili konuştu. “Bu tür hareketleri kabul etmeyiz. Çünkü yeni çatışma kapısı aralayacak. PKK ile çatışmaya girmek istemiyoruz. Aynı zamanda PKK’nın komşu ülkelerimizle yani Türkiye gibi ülkelere karşı saldırıda bulunmasına da izin vermeyiz. Bunu anayasamız da reddediyor” dedi.)

İyi, güzel demiş. Aslında Türkiye Irak’a tam sahip çıkarsa, toprak bütünlüğünü çok ısrarlı koruduğunu söylerse bayağı rahatlar adamlar. Tabii ki öyle bir şey yok da bizim oradan toprak alacağımızı düşünüyor onlar. Bu konuyu çok iyi vurgulamak lazım. Suriye de ondan çok çekiniyor, Irak da. Öyle bir derdimiz yok kardeşim bizim. Zaten Müslümanlar kardeş. Biz niye gidip oradan toprak alalım ki? Hayır, aldığımızı farz edelim. Yine Müslümanlara ait bir yer olmuş olacak. Ne fark eder, ha onlarda ha bizde, ne fark eder? Dolayısıyla bizim orada bir fütuhat derdimiz yok. Öyle bir şey de yok. Bunun çok iyi vurgulanması lazım. Yani defalarca vurgulanması lazım. Yoksa Irak bize bayağı ahbap, dost yani. O dengenin çok iyi vurgulanması gerekiyor. Suriye’nin topraklarında da hiçbir şekilde gözümüzün olmadığını çok iyi vurgulamamız lazım. Devletini esas almak lazım. Bir de Suriye’den geliş gidişleri yasaklamışlar herhalde bir şekilde. Bir problem var anladığım kadarıyla, vize olayında, pasaportta çok ciddi sorunlar var. Bir kere bunu kaldırsınlar. Suriye’den siyasetçiler buraya gelebilsin, bilim adamları, profesörler falan. Burada bir durum değerlendirmesi yapalım, Türkiye’de. Adamlar gelemiyorlar. Gelsinler, bir şey yok. Gelsinler konuşalım, durumu bir değerlendirelim. Siyasetçilere, bilim adamlarına yasağı kaldırsın Türkiye, vize yasağını. Var orada dostlarımız mesela mason dostlarımız falan var Suriye’de. Gelemiyorlar. Yani bunun düzeltilmesinde fayda var.

 

Ramazan Çok Zevklidir. Müslümanlara Neşe, Heyecan Veren Bir Güzelliktir  

Ramazan ayı, çok zevkli ramazan. Acayip heyecanlı. Şimdi bak köşkün sofrasını ta şimdiden hazırlattım ramazan için. Sabırsızlığıma bak ki tabakları falan şu andan koydurdum. Çatalları, kaşıkları, her şeyi, tuzluğunu, biberliğini, hepsini. Ramazan bereket ayıdır, ferahlık ayıdır, güzellik ayıdır. Ve hiç namaz kılmayanlar namaz kılıyor o ayda. Çok sevindirici, bayağı güzel. “Ramazandan sonra sen namaz kılmıyorsun. O zaman niye geliyorsun camiye?” diyor. Bu münasebetsizlik. Ömründe bir kere bile namaz kılmış olsa o mümindir. Adamı niye üzüyorsun, niye rahatsız ediyorsun? Yahut oruç; üç gün, beş gün bile oruç tutmuş olsa Müslümandır o. Yani yapabildiği kadar yapsın. Niye şevkini kırıyorsun, heyecanını kırıyorsun? Ramazan ayını Allah bizlere nimet olarak veriyor. Ferahlık ayıdır. Ruhların huzur bulduğu, dinlendiği aydır. Bütün insanların yüzüne bir nur gelir, bir ferahlık gelir dikkat ederseniz ramazan ayında. O ayın klasik bir etki gücü vardır. O mesela metafizik. Herkes de bu hissediliyor. Ramazan geçtikten sonra o kalkıyor insanların üzerinden. Ama ramazanda o ferahlık olur. Ramazan manevi bayramdır, başından sonuna kadar. Hiç bitmesin ister insanlar da.

Kıyametin Yakın Olduğu Doğru. Bediüzzaman Hz.lerinin Verdiği 2120 Tarihi De Hadislere Göre Doğru Ve Diğer İnançlarla Da Uyumlu

Kıyamet yakın, bu doğru. Yani Bediüzzaman Said Nursi’nin dediği doğru, çünkü Peygamberimiz (sav)’in hadisleri doğru, onunla da uyumlu. Tevrat’taki bilgilerle de uyumlu. Ve diğer bütün dinlerin açıklamalarıyla uyumlu. İncil’le de uyumlu. İncil’e göre de kıyametin çok yakın olduğu anlaşılıyor, Tevrat’a göre de ve diğer geçmiş dinlere göre de. Mesela Budist inancına göre de son zamandayız. Ateşe tapanlar, o da hak dinin bozulmuş şekli. Ona göre de son zamandayız. Yani bu yüz yıldan sonra artık bozulma başlıyor ve kıyamet. Bediüzzaman 2120 gibi diyor. 2017’deyiz, düşünün. Yani kapıda adeta. Hayret edecek şekilde Kuran ayetleriyle, hadislerle tam mutabık olarak çıkıyor hakikaten. “Bu Allah Katındadır” diyor. “Tabii ki kesin bilgiyle bilinmez ama bu kadar mutabakat hayret vericidir ve çok güçlü bir işarettir” diyor. Ama tabii hadislerle de tam uyumlu olduğu için; 7 bin yıldır diyor ya, 5600’ü geçmiştir. Onunla da tam mutabık. O zaman zaten hakikaten başka vakit kalmamış oluyor. 1400’le 1500 arasında bitmiş oluyor. Zaten 1506 gibi diyor. Bak 1505 atlama tarihi. Ama 1506 artık eşik. Yani 56, 5-6 eşik oluyor. “Ondan sonra bozulma başlayacak” diyor Bediüzzaman. Hicri 1506. “1545 gibi de kıyamet kopacak” diyor. Yani 2120 gibi. Allahualem diyor. İsterlerse bir yere, kayaya bir yere yazsınlar. Herkes görecek inşaAllah.

 

(“Sayın Adnan Oktar Bey, İngiliz derin devletini nasıl fark ettiniz?” sorusuna cevap)

Bir münafık kanalıyla fark ettim. Hayrettir, Allah’ın hikmeti. Yani eğer o münafık olmasa gerçekten fark edemezdim. Yani fark edilecek gibi değil. Dünya fark edememiş. Ama onların adamı olduğu için gayriihtiyari çok fazla delil verdi. Oradan yakaladım. Yoksa fark edilecek bir şey değil. Bu da Allah’ın bize bir lütfu. Yani aklımın ucundan geçmiyordu, kimse bilmiyordu. Hükümet de bilmiyordu. Hiç kimse bilmiyordu. Ortadoğu’daki hiçbir hükümet bilmez İngiliz derin devletini. Daha yeni fark edildi. Büyük bir hayret hatta bazı insanlar dehşetle olayı değerlendirdi. Atak üstüne atak yapılıyor. Bütün televizyon kanalları şu an. Yani milliyetçi tabir ettiğimiz yahut milli denilen televizyon kanalları hep İngiliz derin devletinin üstünde duruyor şu an. Bakın mesela bize yapılan şu son mason atağı da İngiliz derin devletinin teşvik ve planıyla oldu. Şimdi onun belgelerine de ulaştım. Yani bunlar çok büyük olaylar. Ama İngiliz derin devletinin tabii belini kıran, asıl atağı yapan olduğumuz için ana hedef konumundayız şu an. Bak, kitap şu an 3 kilo 200 grama çıktı. Yani bunu kaldırabilecekler mi artık bilmiyorum? Baştan sona kadar belge, hepsi belge. Hepsi bilimsel, tarihi belgeler. Ve yüzlerce belge. Şimdi ikinci cilt bitmek üzere. Yani baskıda. Orada da şu an çağımızın yani şu asrımızın derin devlet yapılanmasındaki ataklar, asrımızdaki ataklar yani şu anki zamanı anlatıyoruz. Muazzam.

 

Kuran'da Başörtüsü Yoktur. Gerekli Durumlarda, Kadının Kendisini Koruması İçin Çarşafla Örtünmek Vardır. Kadın Bunu Vicdanıyla Ayarlar

Saç açmak niye zina olsun, niye günah olsun? Bütün İslam aleminde hanımların başı açık. Bir kısmı da kapalı. Kimi tozdan korunmak için kapatıyor, kimi saçı bazen bakımsız oluyor kapatıyor. Bazısı da bilmediği için, dini inancından kapatıyor. Var zannediyor Nur Suresi’nde. Bazıları da çarşaf örtünemediği için çarşaf niyetine kapatıyor. Kuran’da başörtüsü kesinlikle yok. Kesinlikle yok. Nur Suresi’ndeki ayeti defalarca açıkladım. Hatta çok büyük bir skandal, hadisi akıl almaz garip yorumlamışlar. Çok çok büyük bir hataya düşmüşler ama çok küçük düşürücü hatalara düşmüşler. Kendilerince bir taktik yapmışlar ama Allah ayaklarına dolamış. Nur Suresi’nde veya Kuran’da başörtüsüyle ilgili tek bir kelime yok. Fakat Ahzab Suresi’nde çarşaf vardır. Bütün vücudun kapatılması. Kadın kendini tehlikede görürse yani herhangi bir saldırı tehlikesi görürse bütün vücudunu kapatması gerekir. Allah’ın korunma yöntemi olarak müminlere söylediği budur. Bunun dışında bir şey yok.

 

Kadınlar Mübarek Varlıklardır Ve Dünyanın En Güzel Süsüdür. Cennetin De En Mükemmel Süsü Kadınlardır

Çok mübarek varlıklardır kadınlar. Dünyanın en güzel süsü kadınlardır. Yani ondan sonra işte hayvanlar var, bitkiler, ağaçlar var. Ama dünyadaki en güzel süs kadındır. En mükemmel süstür o. Cennetin de en mükemmel süsü kadınlardır. Yani sonra diğerleri gelir. Allah öyle yaratmış. Çok mükemmel, müberra varlıklardır. Bir de kadınlar çok akıllı ve ince düşünürler. Çok temizdirler, çok sabırlıdırlar, vefalıdırlar. Yani her yönden muhterem varlıklardır. Tabii erkeklerin de iyileri, ahlaklıları, güzel huylu insanların olduğunu kabul ediyoruz var ama kadınların sanat üstünlüğü kıyası kabil değil. Hitabetleri, konuşmaları, sevecenlikleri, şefkatleri kıyas olmaz. Çok çok güzeldir. Yani cennet ahlakı yönünden çok çok güzeldir.

 

Firavun Da Masondu Hz Musa Ona Tebliğ Yaptı. Nemrud Da Masondu Hz İbrahim Ona İslam'ı Anlattı. Mümin Herkese Tebliğ Yapar

Şimdi mason olmazsan masonlarla bağlantı kuramazsın. Hatta ben masonluğun çapını da büyüttüm. Yedi ayrı ülkeden masonluk diploması aldım. Yedi ayrı loca, yedi ayrı ülke. Ki onlarla da bağlantı kurabilelim diye. Mesela tapınak şövalyeleri de. Üç ayrı tapınak şövalyesi üstatlık belgem var. Hepsi 33 derece. Bu dediklerimin hepsi 33 derece. Mesela Leo Kulüpler var, Rotaryenler var. Bunlar da kibar, nezaketli insanlar. Tebliğ yapmak için, dışarıdan gelen bir insanın onlara tebliğ yapması mümkün olmaz. Rotaryen olursun, anlatırsın. Ama tabii masonluk daha üsttedir. Rotaryenler masonluğun zeminini oluşturur. Yani onların içinden seçilir. Ama masonlar daha kilit noktalardaki kişilerdir. Onlara ulaşıp İslam’ı, Kuran’ı anlatabilmek için bu gerekir.

Masonlara şefkatle bakmak lazım. Yani böyle eskiden onları çok tehlikeli böyle deccal ordusu gibi gösteriyorlardı. Çok eziyorlardı. Halen de Katolikler onları aforoz etmiş durumda. Yani hiç sevmezler Katolikler. Museviler de pek sevmezler masonları. Yani birçok hareket hiç hoşlanmaz masonlardan. Gelenekçi Ortodoks Müslümanlar da çok korkunç ve tehlikeli görürler. Bu adamlarla o ilgilenmeyecek, bu ilgilenmeyecek, kim ilgilenecek? Şeytanın kucağına niye atıyorsunuz adamları? Git, konuş, sohbet et, arkadaş ol, İslam’a yaklaştır. Öbür türlü sorumlu oluruz. Bak Firavun da masondu. Ama Hz. Musa (as) gitti ona tebliğ yaptı. Nemrut da masondu, yüksek dereceli masondu. Hz. İbrahim (as) gitti ona tebliğ yaptı. Yani tarihteki önemli vakalara baktığımızda hep bu insanlara tebliğ yapıldığını görüyoruz. Yani tebliğden kaçınılmaz.

 

İnsanlar Mehdi'yi Gördüklerinde Muhtemelen Normal Karşılayacaklardır. Hz İsa İse Çok Şaşırtıcıdır, Annesi Babası Olmayacak, Göğe Alındığı Kıyafetiyle Gelecek

Yine Mehdi’yi insanlar bence normal karşılayacaklardır. Pek şaşıracaklarını zannetmiyorum Mehdi’de de. İsa Mesih çok acayip. O çok şaşırtıcı. Yani annesi, babası olmayan bir insan. Şimdi bu zaten çok harika. Annesi, babası yok. Kıyafeti çok şaşırtıcı. Göğe alındığı kıyafetiyle gelecek çünkü. Ama tabii o kıyafeti saklayacaklar. Yani normalde benim gördüğüm tişörtlü falan hatta blue jeanli falan böyle artist gibi bir delikanlı olarak karşımıza çıkacak. Çok yakışıklı, Avrupai bir delikanlı. Yine uzun saçlı, kısa sakallı, atletik yapılı, kibar görünümlü, böyle neşeli ve pırıl pırıl, enaniyeti, gurur olmayan, çok mütevazı ama çok çok mütevazı, sevecen bir delikanlı olarak göreceğiz. Ama tabii şu an biraz yaşlanmıştır ama yine dinç olduğunu göreceğiz. Yani biraz yaş almıştır. Yeşile bakan gri gözlü. Mesela bak bunu göreceğiz. Çilli, sarışındır. Yani açık kahverengi, klasik sarı saçı. Karışık ama sarı hakim. Var ya Avrupalılarda. Ama kızıllar da var saçlarının arasında. Karışık yani. Fakat saçı ilginç yani çok şaşırtıcı, şeffaf gibi. Böyle saydam gibi. Öyle bir saç normalde olmaz bir insanda. Çok nadir, Musevilerde oluyor o. Böyle şeffaf gibi. Çok nadir rastlanır. Onda öyle mesela o tanıtıcı bir vasfıdır onun. Şeffaf görünümlü yani ıslak zannedecekler. Ama ıslaklıkla da açıklanacak gibi değil. Yani pırıl pırıl, çok temiz. Uzun parmaklı, çok zeki, hafızası muazzam. Bir kere okuduğunda o sayfanın tamamını ezberliyor. Bu çok nadir dünyada rastlanan bir durum bu biliyorsunuz. Sayfaya bakıyor, okuyor. Ama tek bir kere okuduğunda tamamen ezberliyor. Bediüzzaman Said Nursi’de de var bu. O yüzden o Kuran’ı ve bütün hadis kitaplarını ezberlemiş Bediüzzaman. Bak Kuran’ı ezberledi, hafızlık, tamam. Peki, hadis kitaplarını nasıl ezberledin? Buhari, Müslim, Tırmizi, İbn-i Mace ezberden biliyor. Bir kere okumuş hepsini. Su gibi biliyor. Yanında da gezdirmiyor kitapları. İsa Mesih de öyle. Hem Tevrat hem İncil’i ezberden biliyor. Ayette söylüyor zaten Cenab-ı Allah. Şeytandan Allah’a sığınırım. “Kitabı, hikmeti, Tevrat’ı ve İncil’i öğrettim sana” diyor. Ama bak Kitabı ve hikmeti derken onu Allah kasten söylüyor. Tevrat’ı ve İncil’i. O zaman Kitabı ve hikmeti ne? Hangi kitap bu? Kuran. Bak, Kitabı, hikmeti, Tevrat’ı ve İncil’i. Tevrat ve İncil’i biliyoruz, tamam. Zaten bilir onu, bilmesi gerekir. O kitap ne? “Kitabı ve hikmeti” diyor Allah. Fakat buna rağmen iman etmemiz farz değildir. Yani zannı galiple kanaatimiz gelecek. Mecbur değiliz. Ama bayağı kanaatimiz gelir.

 

İmam Mehdi Çağlar Üstü Son Derece Moderndir. Tüm Modern Dünyanın Özetidir. Tüm Dünya Sevgiyle Kendisini Kabul Edecektir

İmam Mehdi (as) Avrupa’nın özetidir. Yani bütün modern dünyanın özetidir. Çağlar üstü, son derece moderndir. Onlar da bunu istedikleri için, hem Birleşmiş Milletler kabul edecek hem NATO hem Amerika ve hepsi kabul edecekler. Tam onların istediği gibidir Mehdi (as). Böyle sevecen, merhametli, dindar, Kuran’dan hiç taviz vermeyen, tam İslam’a göre yaşayan ama dünyayı da cennete çevirmek azminde olan bir insan olarak zuhur edecektir. Onlar da ondan bilgisiz değil. Birleşmiş Milletler’in duvarında Mehdi (as)’nin yapacağı işler yazar, kabartma olarak. Yani taş üzerine yazılmıştır. Onlar ondan habersiz değil. Ama sahtekar masonlar Mehdi (as)’ye karşı olacaklar. Yani onlar deccal ordusunda olacaklar. Gerçek masonluk da Mehdi (as)’yi destekleyecek. Mesela gerçek tapınak şövalyeleri yüzlerce yıldan beri Mehdi (as)’yi bekliyorlar. Mesela gizli bir Musevi topluluk vardır. Ona Kuran’da da işaret edilir. Şeytandan Allah’a sığınırım. Musevilerden adaleti ayakta tutan, adaletle iş gören bir gruptan bahsedilir Kuran’da, ayet. Ayrı bir topluluk, Musevi bir topluluk, gizli bir topluluktur. Ama güçlü. Yani belki de masonluğun arkasındaki güç bu. Yani birçok büyük gücün arkasındaki güç. Onlar da dahil destekleyecekler. Yani metafizik, harika olaylar olacak ama aklın ihtiyarını kaldırmayacak bu. Mesela Birleşmiş Milletlerde bir yazı var duvarda, Mehdi (as)’nin özelliği yazar. Koskoca taş üzerine yazılmıştır. “İnsanlar kılıçlarını çekiçle dövüp saban demiri, mızraklarını bağcı bıçağı yapacaklar. Ulus ulusa kılıç kaldırmayacak. Savaş eğitimi yapmayacaklar artık.” (Yeşaya 2:4) Bu Mehdi (as)’nin yapacağı görevdir. Şimdilik bu kadar söyleyeyim.

 

Allah Kuran'ın Yeterli Olduğunu Söylüyor. Kuran'a Tam Uyduğumuzda Hayat Çok Kolay, Zevkli Ve Güzel Olur. Dünya Bayram Yeri Gibi Olur

Ben aslında koyu gelenekçiydim. Koyu Ortodoks’tum. Kuran’ın yeterliliğini bana birkaç kişi söyledi. Aslında dinleyince aklım yattı doğrusu. Ayetleri gösterdiler. Çok açık ayetler. Ama vicdanen de rahatsız oldum. Dedim; “Ya Peygamber (sav)’in hadislerine karşı geliyor gibi olursak nasıldır bu?” falan diye düşündüm. Bir de baktım ki Peygamber (sav) zaten Kuran’a uymakla mükellef. Aksinde Allah tehdit ediyor. Yani “sakın kendinden bir şey söyleme” diyor. Ve “benim söylediklerimin hepsi Kuran’da zaten” diyor Allah. Yani Kuran’ın dışında bir kitap yok diyor Allah. Şeytandan Allah’a sığınırım. “Size sadece ahirette Kuran’dan soracağım” diyor. Öyle olsa Allah derdi. “Kuran’dan soracağım, hadisten soracağım, Peygamber’in anlattıkları diğer rivayetlerden soracağım” derdi. Allah’a güvenirse bir Müslüman, Allah’ın sözü çok açık. Ne diyor? “Ben sizi sadece Kuran’dan imtihan edeceğim.” Bitti. Gönlümüz rahat. Kuran’a baktığımızda Kuran’la eğer amel edersek mezhep kalmıyor. Hanefi, Hanbeli, Maliki, Şafi de kalmıyor. Vahabi, Şii, Sünni de kalmıyor. Bütün Müslümanlar tek ümmet oluyor. Ne güzel. Aksi ne? Aksi fitne. Demek ki biz Kuran’a tam uyduğumuzda ümmet tek parça olacak. Ve din kolay olacak. Her şey kolay olacak. Namazlar kolay olacak, abdest kolay olacak, hayat kolay olacak. Kadınlar özgür olacak. Başörtüsü diye bir konu olmayacak. Çarşaf olacak ama başörtüsü olmayacak. İnsan istediği gibi plaja gidebilecek, müzik dinleyecek. İpek de giyecek, altın da kullanacak. Alabildiğine özgür olacaklar. Bayram gibi olacak. Ama öbür türlü adeta bir kabusun içine düşmüş gibi oluyor insanlar.

 

(Amerika, Rakka operasyonu öncesi PYD’ye ağır silah yardımı kararı aldı. Pentagon Trump’ın PYD’ye ağır silah verilmesi talimatını onayladığını açıkladı. Beyaz Saray güvenlik riskleri konusunda Türkiye’ye güvence veriyoruz dedi. Kararın ABD’de üst düzey temaslarda bulunan Türk heyetinin ziyaretinin ardından verilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta yapacağı ABD ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekti.)

İşte kardeşim birlik, beraberlik içinde olmamızın önemi burada. Böyle bir inatçı delikanlı varsa, böyle cesur bir delikanlı varsa bu insanı çok iyi değerlendirmek lazım. Hiçbir çıkarı yok. Çok çilelidir cumhurbaşkanlığı. O kadar stresli, o kadar zor ki yani hemen hemen hiçbir insan bunu kolay kolay kaldıramaz. Allah’ın özel yardımı gerekir. Her dakika her saniye stres demektir. Çok zordur. Allah’ın özel vehbi yardımıyla insan götürebilir o görevi. Allah yardım ettiğine göre biz de destek olalım. Yazık, günah ve ayıp yani ortada hiçbir şey yokken bu kadar başarılı olan bir insanın üstüne üstüne gitmenin bir anlamı yok. Bak, yollara çıkıyorum, caddelerden geçtim bugün mağazalara gittim. Yollar pırıl pırıl, caddeler tertemiz. Yolda çocuklar bir antibiyotik ismi söyledi. “Eskiden seksen-yüz lira falanmış. Şu an 8 liraya alıyoruz” dediler. Bak, seksen liralık ilaç sekiz lira. Hatta yüz liraya, yüz yirmi liraya da var o ilaç; sekiz lira. Bu cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şey. Bunu Tayyip Hoca sağladı işte. Bak, hiç bilinmez bu değil mi? Alerji ilaçları mesela çok pahalıymış. Sudan ucuz şu an. Bütün ilaçlar zibil gibi ucuz. Mesela hiç bilinmiyor bu. Acayip ucuz ilaçlar. Yani onda bire falan düşürmüşler ilaç fiyatlarını. Onda bir, o kadar düşmüş. Hastanelere istediğin gibi git, bomboş her yerde istediği gibi insanlar muayene oluyor. Eskiden biliyorsunuz gittin mi sağlam adam da hasta oluyordu orada. Fiş kuyruğu ayrı, muayene kuyruğu ayrı… Muayenede mesela hadi diyorlar kan tahliline git. Onun için ertesi gün yeniden kuyruğa girmesi gerekiyor. Röntgen kuyruğu, o ayrı bir olay. Bunların tamamı kalktı. Bak ekonomi de rahat. Gayet güzel ataklar oluyor. Bereketli bir insan Tayyip Hocam. Aksi vicdana uygun olmaz. Abartı da yok sözlerimde. Hepsini ispat ederim. Ama ben AK Partili değilim. Yani bir başarı varsa o başarıdaki insanı ben överim.



DEVAMINI GÖSTER

Related Works