Sayın Adnan Oktar'ın 15 Nisan 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV; 15 Nisan 2017

 

Küfrün Aksine Müslüman Daima Estetik Olan, Güzel Olan, Kaliteli Olan Şeyden Zevk Alır

Küfür münasebetsiz olur. Lafını sözünü bilmez. İçi hep kin dolu olur. Nefret dolu olur. Bir türlü huzur oluşmaz. Saygı hürmet nedir bilmez. Laf sokma, eğeşme, iğrenç itici konuları espri konusu yapması. Bak dikkat edin, espri konusu olarak; iğrenç ve itici konular. Onlara kahkahalarla gülüyorlar. Müslüman daima estetik olan, güzel olan, kaliteli olan şeyden zevk alır.

 

Kanallarda Vahşet Görüntüleri Yerine İnsanlara Şefkat ve Merhameti Hatırlatacak Görüntülerin Gösterilmesi Gerekir

Annelerin yavrularına sevgisi acayip güzel bir görünüm veriyor. Yani insanın ruhunu çok şiddetli etkileyen, çok dinlendiren şahane güzellikler bunlar. Diğer kanallara bakıyorum hep vahşet yönünü gösteriyor, şefkat yönünü göstermiyorlar, bu çok büyük bir hata

 

Tebliğde Çocukla Çocuk Yaşlıyla Yaşlı Olursun, Karşındaki Kişiyle Uyum Sağlayacak Şekilde Olur Ve İslam'ı Öyle Anlatırsın

Tebliğde, çocukla çocuk olacaksın. Yaşlıyla, yaşlı olacaksın. Masonla, mason olursun. Tapınak şövalyesiyle, tapınak şövalyesi olursun. Dekolte hanımlarla, dekolte hanımlar aynı şekilde olması lazım. Mayolu bir hanıma, başörtüsüyle giderek İslam’ı anlatırsan olmaz. Mayolu bir hanımın yanına, mayolu bir hanım gider tebliğ yapar. Değil mi mesela, plajda mayoyla gider yanına oturur tebliğ yapar. Çok çok etkili olur. Ama uzun bir pardösü, başörtüyle gelirse, o kadın onu dinlemez. Büyük bir ihtimalle dinlemez. O yüzden tebliğ yapacak insanların bu hususlara çok dikkat etmesi gerektiği aşikar. Bu inceliği anlayamayan bazı insanlar, feryat figan bağırıp duruyorlar. Mason locasına nasıl tebliğ yapabilirsin mason olmadan? Oraya Kuran’ı nasıl sokabilirsin? Kitapları nasıl sokabilirsin? Tapınak şövalyelerinin binalarına, o kitaplar nasıl girer? Nasıl sohbet edebilirsin? Nasıl onların dostluğunu kazanabilirsin? Nasıl İslam’ı onlara yaklaştırabilirsin? Alt katlarda, bodrum katlarda, izbe yerlerde saklanmakla olmuyor bu şeyler. Anlatmakla oluyor. Anlatmak için de bunlar şart.

 

(İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, darbe girişimine TSK içindeki Gülen örgütü yapılanmasına mensup askerlerin tamamının katılmadığı, bir kısmının ikinci bir darbe girişimi için beklediği uyarısında bulundu.)

Olabilir, mümkün. Tatbikat yapılsın. Askerler uyarılsın. Polis uyarılsın. O gece, hatırlıyorsunuz yani çok şaşıran insan oldu. Tecrübesizce davrananlar oldu. Ama ustaca, akılcı davrananlar da oldu. O zaman askerin bilgilendirilmesi gerekir. Mesela tatbikata gidiyoruz diye götürüyorlar. Askerin sorma hürriyeti olsun “ne oluyor?” diye. “Halka ateş et” diyor. Bunun yasak olduğu ve çirkin olduğu askere öğretilmesi lazım. Polisin de hangi noktalarda, nasıl bunlara karşılık vermesi gerektiği, belediyenin ne yapması gerektiği, belediye araçları nasıl kullanılır? Diğer tesisler, diğer imkanlar nasıl kullanılır? Bunların hepsinin öğretilmesi lazım. Mesela adamların ilk planı, TÜRKSAT’a saldırıyorlar. Oraya buraya saldırıyorlar. O binaların bombadan etkilenmeyecek hale getirilmesi lazım. Yahut asker mesela farz edelim geliyor müdahale ediyor. Müdahale ettiğinde, başka yerden o müdahaleyi ortadan kaldıracak sistem kurulması lazım. Değil mi? Mesela adam çıkmış “darbe yaptık” diyor. O da çıkar başka birisi de aynı kanalda “bu yalan söylüyor” der. Batar adam. Biter yani.

 

(Hakkari Yüksekova’da yürütülen operasyon sırasında, üç askerimiz buz ve karanlığın etkisiyle uçurumdan düştü. İki askerimiz şehit düşerken, bir askerimiz hafif yaralı olarak tedavi altına alındı. Şehitlerimizden birinin fotoğrafı vardı.)

Binbaşım seni tebrik ediyoruz. Allah şehadetini makbul etsin. Bak akşam Resulullah (sav)’ın yanındasın, biz buradayız. Dünyanın şartları zor ama senin gittiğin yer güzel. Allah annene babana uzun ömür, sabr-ı cemil nasip etsin. Şahadetini tekrar tebrik ediyorum. Allah mübarek etsin, kutlu etsin, makbul etsin, meşhur etsin, kabul etsin.

 

A9 TV, 15 Nisan 2017 Hoş Sohbetler

 

Peygamberimiz'in Vefatından Bu Yana Müslümanlar Mehdi'yi Beklemiştir. Bu Bekleyiş Müslümanlara Her Zaman Şevk Ve Heyecan Vermiştir

Peygamberimiz (sav)’in vefatından sonra Hz. Mehdi (as) beklenmiş. Mehdiyet, daima canlılık, aktivite veren, heyecan veren bir inanç olarak müminlere kuvveyi maneviyi takviye eden bir güç olmuş. Kuran’da da işaret var, çok fazla işaret var. Dolayısıyla Hz. Mehdi (as) karşıtlığı ancak deccalın işine yarar. İngiliz derin devletinin en rahatsız olduğu şey Mehdiyet. Mehdiyet telaş edilecek bir şey değil. Kaderde var diyoruz kaderde. Kaderi durdurmayacağına göre çırpınmanın alemi ne, değil mi? Kader ezici şekilde ilerler durduramazsın. Panik olmaya falan gerek yok.

 

Şeyh Nazım Hazretleri Mehdiyeti Sürekli Anlatır Ve Savunurdu. Sultanımız'ın Samimi Talebeleri De Şevkle Heyecanla Mehdi'yi Bekliyorlar

Şeyhimiz Şeyh Nazım Kıbrısi Hazretleri, Mehdiyet’i sürekli gündemde tutardı. Allah hayatını bereketli kıldı. İnsanlar onu çok sevdi. Bak bütün onun şu an talebeleri yani ona bağlı halifeleri, diğer tabirle şeyhleri Mehdiyet’i hepsi savunuyorlar. Bir kısmı da acayip gocunuyor onlardan çok rahatsız oluyorlar. Şeyh Nazım Hocamız inayet altında, şeyhleri de inayet altındadır. Kimse hiçbir şey yapamaz. Zaten onların zirzoplara ihtiyacı yok. Basit akılsız adamlara ihtiyacı yok. Aklı başında adamlar onları daima destekler ve severler. Şeyh Ahmet Yasin Hocamız, Şeyh Mehmet Efendi başta olmak üzere, Şeyh Hişam Efendi, Şeyh Adnan Efendi hepsi birbirinden değerliler. Hepsi Hz. Mehdi (as) beklentisi içindeler. Hepsi nur gibi insanlar. Boş yere havanda su dövüyor Hz. Mehdi (as) karşıtları. Mehdiyet ilerliyor, hem bağıra bağıra kaçıyorlar ama Mehdiyet de sürekli ilerliyor. Yani selin önünden kaçan minik tavşanlar gibi. Sel ilerliyor onlar habire kaçıyor, bir yanda da arkaya dönüp bağırıyorlar “Mehdiyet yok” diye. Niye kaçıyorsun o zaman? Niye her gün bağırıyorsun?

 

Kuran'a Göre Gerekli Durumlarda Kadınlar Tesettür İçin Çarşaf Giyer Ancak Başörtüsü Yoktur. Kadın Gerekli Durumu Vicdanı Ve Aklıyla Belirler

Çok açık sarih bir konu. Hayret edilecek şey, farkına varmamış insanlar. Ama iyi niyetle farkına varmamışlar. Hadisi nasıl fark edemiyorlar o tabii çok mucize. Hurafe olduğunu, uydurma bir hadis olduğunu görmeleri gerekirdi ama görememişler. Çarşaf var net o. Ama başörtüsü diye bir şey yok Kuran’da. Kadınlar o devirde dekolteydi. Dışarı çıkarlarken fitne olmaması için üstlerine genişçe bir örtüyle örtüyorlardı bütün vücutlarını, dekolteleri içinde kalıyordu. Eve gelince de üstlerini çıkarıp dekolteleriyle kalıyorlardı. Dolayısıyla anlaşılmayacak bir yön yok. Bu yüzden milyonlarca kadın İslam’a yaklaşamadı. Gereksiz yere Müslümanlarla, İslam’la diğer insanlar arasında muazzam bir perde muazzam bir set oluşmuş oldu gereksiz yere.

 

(Washington Times “Türkiye yol ayrımında” başlıklı özel bir kapak dosyası yayınladı. Dergi, “Sayın Erdoğan için Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde terörizme destekten yargılanma yolu açılmalıdır” teklifi getirdi.)

Beklesinler. Gelip 83 milyonla mücadele etmeleri gerekiyor önce ondan sonra öyle bir şey olabilir. 

 

(Geçtiğimiz gün İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer Kuzey Irak’ta Mesut Barzani’yle özel bir görüşme yaptı Adnan Bey. Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumu ve IŞİD’in konuşulduğu açıklanan toplantıda, İngilizlerle harita üzerinde yapılan çalışma basına yansıdı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Devlet Bakanı Tobias Martin Ellwood. İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Dışişleri Bakanı Falah Mustafa Bakir ve Mesud Barzani toplantıdaydı.)

Ne anlatıyorlar? Yine kesip-biçiyorlar herhalde. “Şura sizin bura bizim” falan diye. Bu sefer o haritayı kabul etmeyeceğiz. Daha önce Abdülhamit devrinde falan hep kabul ettirmişler. Şimdi haritayı katlayıp ceplerine koyacağız, evlerine göndereceğiz.

 

İran Kardeş Ülkedir, Dosttur. Şiiler Bizim Can Kardeşimizdir. Müslümanların Kardeş Olması Allah'ın Hükmüdür

Ayetullah Ali Hamaney, Azerbaycan Türk’üdür. Çok fazla öyle Ayetullah, komutanlar, işte hava, kara, deniz hep Türk asıllıdır İran’da. Ve çoğu da Sünni’dir. İran kardeş ülkedir, dosttur, onlar bizim canımız.

 

Tebliğ Yapacak İnsanın Akılcı Olması Gerekir. Bu İnceliği Anlamayan İnsanlar Tebliğ Yöntemlerimizdeki Hikmetleri De Anlamıyorlar

Masona tebliğ yapmak için mason olursun. Tapınak Şövalyesine tebliğ yapmak için Tapınak Şövalyesi olursun. Rotaryenlere tebliğ yapmak için rotaryen olursun. Sosyeteye tebliğ yapmak için onlar gibi bir hayat yaşarsın. Adama gidip sen çarşafla, sarıkla cübbeyle İslam’ı anlatmaya kalkarsan senden kaçar. Ama dekolte kıyafet giymiş bir hanıma sen dekolte bir hanımla İslam’ı anlatırsan o ürkmez ve tedirgin olmaz. Ama dekolte bir hanıma sen gidip çarşafla veyahut başörtüsüyle anlatırsan daha baştan seninle konuşmaz. Bunu düşünmedikleri için kendilerince bir şeyler anlatıyorlar ama yanlış üslupları.



DEVAMINI GÖSTER

Related Works